Dementiakoti

Keihäsniemen dementiakoti on tehostetun hoidon yksikkö, jossa tarjotaan ympärivuorokautista tuettua hoivaa ja huolenpitoa eriasteisia ja erityyppisiä muistisairauksia sairastaville ihmisille.  Keihäsniemen dementiakoti pitää sisällään kaksi ryhmäkotia. Kodeissa on mukavat yhteiset oleskelutilat ja turvalliset ulkoilumahdollisuudet. Asukashuoneet sijoittuvat molempien ryhmäkotien tiloihin. Jokaisella asukkaalla on oma huone, jonka saa sisustaa makunsa mukaan mielellään omilla tutuilla tavaroilla. Huoneessa on valmiiksi sänky ja patja. Oman huoneen lisäksi asukkaiden käytössä ovat ryhmäkotien yhteiset tilat, ruokatilat, viherhuone, takkahuone sekä aidattu piha-alue.

Kodeissa hoidon peruslähtökohtana on asukkaan elämänkaaren ja arvojen kunnioittaminen. Jokaiselle asukkaalle laaditaan oma hoito- ja palvelusuunnitelma yhdessä asukkaan, omahoitajan ja omaisten kanssa. Arjen hoitomenetelmänä käytettävä kuntouttava työote ottaa huomioon niin asukaslähtöisyyden kuin yksilö- ja ryhmävalidaationkin. 

Kuntouttavan työotteen lisänä henkilökuntamme on koulutettu käyttämään työssään kinestetiikkaa. Kinestetiikka on voimavaralähtöinen toimintamalli, jolla hoitohenkilökunta voi edistää tuen tarpeessa olevan henkilön omien voimavarojen ylläpitämistä.

Kodin arkipäivään kuuluu yhdessäoloa, kodin askareita, ulkoilua, saunomista ja yhteisiä retkiä. 

Ryhmäkotien ympärillä on piha-alue, josta löytyvät niin omenapuut kuin marjapensaatkin. Alkukesällä ihmettelemme luonnon kauneutta ja kasvua. Loppukesästä saamme nauttia oman puutarhan omenista ja marjoista.  Kulkuväylät ovat selkeät ja myös talvella käytettävissä. Ulkovajan vieressä on keltainen kanakoppi ja kesäaikana siellä asustaa kanoja. Asukkailla on mahdollista läpi vuodenaikojen puuhastella pihalla tuttuja askareita oman jaksamisen ja mielenkiinnon mukaan. 

Asukkaillamme on paljon omaisia, läheisiä ja tuttavia. Ryhmäkodeilla ei ole vierailuaikoja eli olet tervetullut oman aikataulun mukaan vierailulle ja osallistumaan kodin toimintaan.

Dementiakodin Henkilökunta

Teija

Teija

Liisa

Liisa

Marjo

Marjo

Leena

Tiina

Tiina

Heidi

Nematullah

Mari

Mari

Arja

Arja

Katja

Katja

Mari

Leena

Leena