Ajankohtaista ryhmäkodista

Huhtikuu

Pääsiäisen noitahavainto Keihäsniemessä
Bussipysäkillä on mukava odotella ja jutustella mukavassa seurassa.

Maaliskuu, kevättä ilmassa

Rauhaisaa Pääsiaisen aikaa 

 

Toivottelee ryhmäkodin  asukkaat ja henkilökunta!

Näin se aurinko meitä hellii ja pudottaa lumipintaa päivä päivältä. On jo aika laittaa potkukelkat varastoon ja aloittaa tulevan kesän kukkaloiston odotus. Multapussi odottelee jo ovenpielessä.

Keväisiä ulkoilukelejä koiraystävämme Ranen kanssa.

Naistenpäivän lettikauneutta

Helmikuu -21

Laskiaispullaa ja ulkoilua 

Pakkaspäivän lumoa. Helmikuun alussa saimme nauttia mahtavista hangista ja pakkasesta. -17 astetta näytti mittari.

Talven aika

Tammikuu 2021

Taitajien työnäyte, makoisat kaurakeksit.

Liikunnan iloa ulkona ja sisätiloissa.

Joulukuu 2020

Dementiakodin väki toivottaa kaikille läheisille ja tutuille oikein hyvää Joulun aikaa ja Onnea Vuodelle 2021!

Joulusaunan tunnelmaa, liekkien leikkiä takassa ja mukavaa seuraa… Siitä on joulun odotus tehty!

Postikorttien ja jouluterveisten lukuhetki tuo joulun tunnelman lähelle.

Matka taittuu huomaamatta ulkomaisemia katsellen. 

Itsenäisyyspäivänä Ylöjärven kaupunki tarjosi kaikille asumispalveluissa asuville juhlakahvien tarjottavat. Vietimme rauhaisan ja kauniin kahvitteluhetken herkkujen parissa. Kiitos!

Iloitsemme yhdessä lähestyvästä itsenäisyyspäivästä ja omaisten tuomista kukkamuistamisista.  Aidot voimakkaat värit tuovat iloa muuten niin pimeään ja valottomaan vuodenaikaan.

IMG_0800 (1)

Ryhmäkodilta, Marin Kammarista, löytyy oikein tunnelmallinen paikka viettää pienimuotoista pikkujoulua.  Piparin tuoksua, elävän tulen loimutusta ja lämmintä glögiä. Joulun odotus alkaa.

Joulukuu

Tämän vuoden joulukalenteri on piparin tuoksuinen ...

Pimentyvän syksyn myötä olemme siirtyneet odottamaan tulevaa joulun aikaa.  Tänä vuonna joulukalenteri on piparintuoksuinen ja sen valmistukseen osallistuivat kaikki halukkaat, kukin omien taitojensa mukaisesti.  

* * *

Syksyiset terveiset täältä ryhmäkodilta. Väriloisto alkaa himmenemään pihalla ja puutarhassa. Muutama maukas punainen omena odottaa vielä omenapuussa poimijaansa. Viileiden öiden jälkeen olemme kuitenkin vielä saaneet nauttia auringosta ja sen hetkittäisestä lämmöstä.

Lämpöä sydämiin on myös tuottanut omaisten ja läheisten vierailut. Tapaamisissa on tärkeää huomioida riittävät suojaetäisyydet, käsihygienia  sekä suusuojaimen käyttö. Kiitos teille läheisille. Olette jaksaneet osallistua suojelutyöhön yhdessä hoitohenkilökunnan kanssa.

Menneellä vanhustenviikolla kuvamuistoihin tallennettiin makkaran paistoa kodalla sekä puuhailua kodin tiloissa erilaisten askareiden ja toiminnallisten hetkien parissa. Hetkistä välittyi paljon iloa ja tunnetta siitä, että myös vanhenemiseen kuuluu onnellisuus. Ihan pieninä arjen murusina, mutta kuuluu kuitenkin.

vanhustenviikko kota
Nuotiotunnelmia
Muistelu vanhustenviikko

Marraskuun mietteitä ja tunnelmia...

Ulos katsoessä maailma näyttää harmaalta ja sateiselta ,oikein syksyiseltä keliltä. Sisällä marraskuisen maanantaiaamun tunnelma on hyvin rauhallinen. Kauniisti laitetut hiukset kruunaavat harmaimmankin päivän. 

gramofoni parhain
Gramofoni ja sen mukanaan tuomat muistot täyttävät viherhuoneen.
jalkahoitaja 2
Rentoutumisen ja jutustelun lomassa tulee jalat hoidettua huomaamatta.